Bihar hírei

2016.06.05. 18:24

Szavazási kedv a Felső-Hegyközben

A vasárnapi voksoláson sokan elmentek szavazni a Hegyközcsatár és Hegyközpályi községekhez tartozó falvakban, már az országos átlaghoz viszonyítva is elfogadhatók az eredmények.

A vasárnapi voksoláson sokan elmentek szavazni a Hegyközcsatár és Hegyközpályi községekhez tartozó falvakban, már az országos átlaghoz viszonyítva is elfogadhatók az eredmények.

A szavazókkal elbeszélgető tudóstó azt a következtetést vonta le, hogy az embereket igenis érdekli a jövőbeni sorsuk, ezért is éltek nagyon sokan állampolgári kötelességükkel és mentek el szavazni. Nagyon sok koros személy kereste fel a szavazókörzeteket és adták le voksukat a szimpatizált jelöltek mellett, elmondásuk szerint biztosítani akarják gyerekeik, unokáik, dédunokáik jövőjét ezért sem mindegy az ha otthon marad és nem megy el szavazni. Hegyközcsatárban az egyik legidősebb szavazópolgár Szabó Béla bácsi volt, aki elmondása szerint semmi pénzért nem hagyna ki egy szavazást sem, hiszen ez kötelességünk a gyerekeink, unokáinkkal szemben. A koros személyek mellett nagyon sok fiatal vett részt a voksoláson, többjüknek ez volt az első alkalom, amikor letehették voksukat a szimpatizált jelölt mellett.

Sokan várakoztak

Hegyközcsatárban vasárnap délután 16 óráig 380 személy járult az urnákhoz tudtuk meg. Sokan várakoztak a helyi kultúrház előtt, amely klubjában voltak az urnák elhelyezve, a tudósító ottjártakor, de türelmesen kivárta mindenki a sorát. A községben jellemző, hogy templomozás előtt és a templomból való kijövetelt követően rohamozzák meg a szavazókörzeteket, mondta Vitályos Barna polgármester.

Hegyköztótteleken sem történt incidens ott is sokan elmentek szavazni hiszen a 2o5 szavazásra jogosultak közül délután 4-ig 95-en jelentek meg az urnáknál. Síterben délután 4 óráig a szavazatra jogosúltak alig 26%-a élt állampolgári kötelességével. Eddig még nem volt rá példa, hogy ebben az órában ilyen kevesen jelenjenek meg az urnáknál. Hegyközpályi községhez tartozó településeken a következő volt a szavazási részvétel délután 4 óráig: Hegyközpályi 34%, Hegyközújlak 47%, Hegyközszáldobágy 32%. Nem történtek incidensek, nézeteltérések, jogsértések, tudtuk meg Szebeni Sándor polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!