Tervek

2024.04.08. 12:50

Rafila: Az élvonalbeli kórházak szolgáltatásaihoz való hozzáférést javító jogszabálytervezeteket készül kidolgozni a minisztérium

Forrás: Agerpres

Agerpres

Olyan jogszabálytervezetek kidolgozását tervezi az egészségügyi minisztérium, amelyek javítják majd az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést az élvonalbeli kórházakban - jelentette ki hétfőn Alexandru Rafila tárcavezető.
A miniszter Marcel Ciolacu kormányfő társaságában felkereste a bukaresti Fundeni Klinikai Intézetet az egészségügyi világnap alkalmából.
A sajtónak kifejtette, hogy a legbonyolultabb eseteket ellátó tucatnyi kórháznak többletfinanszírozásra és személyzetbővítésre van szükségük. "Nagyon komolyan gondolkodunk olyan jogszabálytervezetek kidolgozásán, amelyek javítanák az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést ezekben az élvonalbeli kórházakban. Ugyanakkor természetesen nem hanyagolnánk el a más típusú tevékenységet folytató városi vagy kisebb vidéki egészségügyi intézményeket sem" - fogalmazott Rafila.
Rámutatott arra is, hogy az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés két fontos tényezőtől függ: a modern kor követelményeinek megfelelő infrastruktúrától, illetve a kért egészségügyi szolgáltatások biztosítására képes személyi állománytól.
A miniszter reményét fejezte ki, hogy a regionális kórházak befejezésére megszabott 48 hónapos határidőn belül elkészül a Fundeni Klinikai Intézet új épülete is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában