Növekedés

2024.04.17. 10:31

Az év első két hónapjában 5,4 százalékkal nőtt a román ipar forgalma

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Idén januárban és februárban 5,4 százalékkal nőtt a román ipar üzleti forgalma 2023 azonos időszakához képest - derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) szerdán közzétett adataiból. Az INS szerint a feldolgozóipar forgalma 7,1 százalékkal nőtt, a kitermelőiparé 25,2 százalékkal csökkent.
Ipari főcsoportok szerinti bontásban teljesítményjavulást jegyzett a tőkejavak termelése (10,6 százalék), az energiaipar (4,8 százalék), a nem tartós fogyasztási cikkek ipara (4 százalék), a tartós fogyasztási cikkek ipara (2,9 százalék) és a köztes javak ipara (1,6 százalék).
Idén februárban januárhoz viszonyítva 11,7 százalékkal nőtt a román ipar forgalma a feldolgozóipar 12,1 százalékos és a kitermelőipar 1 százalékos bővülésének köszönhetően.
Ipari főcsoportok szerint a tartós fogyasztási cikkek ipara 18,1 százalékkal, a köztes javak ipara (17 százalékkal), a tőkejavak termelése 11 százalékkal, a nem tartós fogyasztási cikkek ipara 5,9 százalékkal, az energiaipar 5,6 százalékkal teljesített jobban februárban, mint az év első hónapjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában