Jelölések

2024.04.08. 13:21

Az Egyesült Jobboldal Szövetség vezetői benyújtották a BEC-hez EP-választási jelöltlistájukat

Agerpres

Az Egyesült Jobboldal Szövetség vezetői benyújtották hétfőn a Központi Választási Irodához (BEC) az európai parlamenti választásokon induló jelöltjeik listáját.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă szerint alakulata, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) és a Jobboldal Ereje több mint 500 ezer támogató aláírást gyűjtött. Azt mondta, bizakodva nyújtották be a jelöltlistájukat, hiszen "románok milliói" támogatják őket, akik le akarják váltani a "korrupt és inkompetens" jelenlegi hatalmat.
Drulă azt is bejelentette, hogy a három alakulat közösen vág neki az idén esedékes valamennyi választásnak.
A jelöltlista benyújtásakor a PMP elnöke, Eugen Tomac emlékeztetett, hogy voltak, akik minden lehetséges eszközzel megpróbálták megakadályozni a pártszövetség indulását a június 9-i választásokon, "de nem jártak sikerrel".
A Jobboldal Erejének elnöke, Ludovic Orban szavazásra buzdította az embereket. "Június 9-én arról döntünk, hogy milyen irányban halad tovább az ország" - mondta.
Az Egyesült Jobboldal Szövetség EP-választási jelöltlistáját Dan Barna (USR) vezeti, akit Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Marius Botoş (USR), Cristina Mădălina Prună (USR) és Violeta Alexandru (Jobboldal Ereje) követ. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában