Elmaradt

2024.03.11. 10:52

Marius Budăi üdvözli, hogy az egészségügyi és szociális gondozói szakszervezetek letettek a sztrájkról

Forrás: Federația “Solidaritatea Sanitară” din România/Facebook

Agerpres

Üdvözölte Marius Budăi szociáldemokrata párti képviselő hétfőn, hogy a Sanitas szakszervezeti szövetség és a szociális ellátásban dolgozók Pro Asist szakszervezeti szövetsége lemondott az általános sztrájk kirobbantásáról, miután a kormány az egészségügyi és szociális ellátásban dolgozók béremeléséről döntött.
Budăi emlékeztetett, hogy a kormányrendelet értelmében a 2023. decemberi szinthez képest 20 százalékkal nő két részletben - márciusban és júniusban - az egészségügyben dolgozó műszaki, adminisztratív és gazdasági személyzet (TESA), illetve a szociális gondozók alapbére. Ugyanakkor a többi egészségügyi alkalmazott alapbére is nő, ugyancsak két szakaszban.
A sürgősségi rendelet előírja azt is, hogy a mentőszolgálatoknál és az állami kórházak sürgősségi osztályainál részmunkaidőben ügyeletet ellátó általános orvosok egyéni munkaszerződés alapján az ügyeletért külön juttatásban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában