Választás előtt

2024.04.27. 15:07

Közzétette jelöltlistáit a PNL

Forrás: PNL

BN-összeállítás

A nagyváradi várban tartott ünnepségen jelentette be szombat délelőtt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei szervezete, hogy kiket indít önkormányzati képviselőjelöltnek a városi, illetve a megyei tanácsba. A városi listát Arina Moș jogász, jelenleg szenátor vezeti, majd Dănuț Dejeu orvos, Marcel Dragoș geográfus, jelenleg alpolgármester, Camelia Dulcă közgazdász, Grigore Morar tartalékos tábornok, Carmen Rus egyetemi adjunktus, Mihai Torjoc vállalkozó, Antonia Nica jelenlegi alpolgármester, Teofil Filimon, a nemzetközi kapcsolatok szakértője és Ligia Burtă orvos következik.

Mint már írtunk róla, Nagyvárad polgármesteri székéért a jelenlegi elöljáró, Florin Birta száll ismét harcba. Birta a szombati eseményen  kifejtette: 2020 és 2024 között minden eddiginél több európai uniós forráslehívás történt, és számos beruházás valósult meg Váradon, melyeknek köszönhetően javult az életminőség. Mint megfogalmazta, a Nufărul–Cantemir mobilitási korridor, a hét felüljáró, az összekötő út az észak-erdélyi autópályával mind azt jelzik, hogy Várad jó úton halad. Kiemelte azt is: a városban megvalósuló Nokian és Stihl beruházások a legnagyobbak a forradalom óta.

A megyei listát Mircea Mălan ügyvéd, jelenleg megyei tanácsi alelnök vezeti. Őt követi Horea Abrudan matematikatanár, főtanfelügyelő, Ionel Avrigeanu mérnök, jelenleg frakcióvezető, Dan Bodea mérnök, Cristian Buzlea politológus, Cseh Ovidiu építészmérnök, Leontina Daragiu szociális munkás, Dumitru Fechete közgazdász, Halász Attila közgazdász és Hodișan Bogdan mérnök. 

Ilie Bolojan megyei tanácselnökjelölt arról beszélt: az elmúlt négy évben a liberális párt stabil többsége lehetővé tette a megye fejlődését, illetve olyan döntések meghozatalát, melyek nyomán több mint 530 millió euró uniós forrás jutott Biharba. Folytatni kell ugyanakkor a megkezdett projekteket, de ehhez támogatásra és  erős csapatra van szükség, jelentette ki Bolojan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában