Labdarúgás

2024.05.09. 18:23

Ezúttal csak a presztízs a tét a Bihar FC – Politehnica rangadón

A Bihar FC szombaton 18 órától a Temesvári Politehnica csapatát fogadja a Bodola Gyula Stadionban.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila 

A Bihar FC labdarúgói szombaton zárják le azt a három mérkőzésből álló sorozatot, amelyet mindössze nyolc nap alatt rendeztek hazai pályán. Így az Újpécsi CSC (1–0) és a Buziásfürdői Phoenix (1–1) elleni meccsek után május 11-én, szombaton 18 órától a piros-kékek a Temesvári Politehnica csapatát fogadják a Bodola Gyula Stadionban, a III. Liga 8. csoportjának rangadóján. A felsőházi rájátszás utolsó előtti fordulójában ebben az idényben már ötödik alkalommal találkozik a két gárda, a váradiak egyszer nyertek, a másik három mérkőzés pedig döntetlennel zárult. Először szeptember 16-án, az alapszakasz 4. fordulójában, Temesváron játszott 1–1-es döntetlent a két csapat. Majd a 13. fordulóban, november 18-án, Nagyváradon, villanyfényben lejátszott mérkőzésen szintén 1–1 volt az eredmény. A rájátszásban a két csapat április 6-án, a 2. fordulóban találkozott először Nagyváradon, amikor 0–0 volt az eredmény. A temesvári visszavágón, az 5. fordulóban, április 27-én azonban az FC Bihar 1–0-ra nyert Florin Chitaş remek góljával. 
Időközben az is kiderült, hogy mindkét csapat kvalifikálta magát az osztályozóra, a Bihar FC az első, a Poli pedig a második helyről vesz részt a feljutásért vívott négycsapatos sorozatban. Így a szombati mérkőzésnek gyakorlatilag már csak presztízsértéke maradt, ugyanakkor hasznos főpróba lehet a csapatok számára az osztályozóra. „A lehető legkomolyabban állunk hozzá a mérkőzéshez, úgy tekintünk rá, mint egy osztályozós mérkőzésre, hiszen egy olyan csapattal találkozunk, amely szintén versenyben maradt a feljutásért vívott harcban. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni és koncentrálni. Bizakodóak vagyunk, mert ahogy már mondtam, a csapatnak nincs oka csalódottságra, még akkor sem, ha a legutóbbi hazai mérkőzés nem alakult a legjobban a mi szempontunkból. Biztató, hogy a játékosok kezdenek egyre jobb formába lendülni. Azokra gondolok, akik egy ideig sérülésekkel bajlódtak, de egyre jobban teljesítenek az edzéseken, aminek nagyon örülök” – mondta Florin Farcaş, a Bihar FC vezetőedzője. 
A nagyváradi csapatban Alexandru Stoian és Răzvan Gunie továbbra sem bevethető. A tabellán két fordulóval a rájátszás vége előtt 63 ponttal a Bihar FC a listavezető, a harmadik vonalban egyetlen veretlen csapatként, míg a Politehnica 51 ponttal a második helyen áll. A szombati mérkőzésre 10 lej egy belépőjegy ára, a 14 év alatti gyermekek és a fogyatékkal élők számára ingyenes a belépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában