Halottak húsvétja

2024.05.09. 18:06

Hosszabbított program a városi temetőben

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Az ortodox halottak húsvétján (Paştele Morţilor) május 12-én, vasárnap a nagyváradi Rulikowski temető meghosszabbított nyitvatartás szerint, 8–21 óra között látogatható. Autóval csak az 50 lejes belépési díj kifizetését követően lehet bejutni, kivételt képeznek az igazolással rendelkező, mozgáskorlátozott személyek. A havi autós bérlet nem lesz érvényes május 12-én – jegyzi meg közleményében a Közterület-fenntartó Zrt. A vasárnapi nap kivételével, ebben az időszakban a megszokott program szerint, 8–20 óra között tart nyitva a temető, az autósoknak pedig 10 lejt kell fizetni.
Május 11-én, szombaton és május 12-én, vasárnap a temetőbe autóval bejutni a főkapun lehet, a kijárat pedig az Európa negyed felőli kapun keresztül lesz. A temető területén a megengedett sebességhatár 15 km/óra, és úgy kell leparkolni a járművet, hogy az ne akadályozza a gyalogos és az autós forgalmat. A főbejáratnál a személyi igazolvány alapján ásók, gereblyék, lapátok, seprűk stb. bérelhetők. A városi temető igazgatósága arra kéri az elhunyt szeretteik sírját látogatókat, hogy a koszorúk közelében ne gyújtsanak mécsest, ugyanis ez tűzveszélyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában