Előrejelzés

2024.03.11. 11:21

Felerősödik a szél, esőre, a hegyekben havazásra számíthatunk a következő napokban

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Erős szélre és csapadékos időre figyelmeztetett hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A meteorológusok szerint kedd hajnali 5 óráig a Bánságban, a Körösvidéken és a Déli-Kárpátok térségében 55-65 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni a szél, a hegygerinceken a széllökések elérhetik a 80-90 km/h-t.
A Bánsági-hegyvidéken és a Déli-Kárpátokban esni fog, a lehulló csapadékmennyiség eléri a 20-25, helyenként a 30 litert négyzetméterenként. A Déli-Kárpátok 1700 méter fölötti régióiban havazás várható, főleg az éjszakai órákban. A hó megmarad, hóvihar valószínű.
Az egész országban felerősödik a szél, a légmozgás várható sebessége 45-55 kilométer lesz óránként. Kedden hajnali 5-től szerda délelőttig rossz időre kell számítani. Az ország keleti részén 45-55 kilométeres óránkénti sebességgel fúj majd a szél és esni fog, a csapadékmennyiség eléri a 15-25 litert négyzetméterenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában