SNST

2024.03.21. 16:47

Az Országos Sport- és Ifjúsági Szakszervezet tiltakozó akciókba kezd és a bérek 25 százalékos emelését követeli

Illusztráció

Agerpres

Tiltakozó akciókat jelentett be csütörtökön az Országos Sport- és Ifjúsági Szakszervezet (SNST).
Az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményben az Országos Szakszervezeti Tömbhöz (BNS) tartozó érdekvédelmi szervezet leszögezi, tagjaik megelégelték, hogy a közalkalmazottak közül nekik a legalacsonyabb a fizetésük, az egységes bértörvénybe foglaltak alkalmazását pedig évek óta csak ígérgeti a kormány. Ezzel szemben más közalkalmazotti kategóriák bérét már megemelték különféle kormányrendeletekkel.
A szakszervezeti képviselők emellett a rossz munkakörülményeket is nehezményezik, valamint azt, hogy az élsportolókat felkészítő edzők erőfeszítéseit egyáltalán nem jutalmazzák.
A SNST emiatt március 21-étől meghatározatlan időre tiltakozó akciókba kezd, 25 százalékos béremelést követelve az általa képviselt alkalmazottak számára.
'Eleget vártunk, itt az ideje, hogy emlékeztessük őket a létezésünkre! Az alacsony béreket, a kifizetetlen túlórákat, a létszámhiányt és a helyenként nyomorúságos munkakörülményeket a szőnyeg alá söprik a döntéshozók, miközben méltatlanul és mosolyogva büszkélkednek a kollégáink által nagy nehézségek és áldozatok árán elért sporteredményekkel és ifjúsági tevékenységekkel. Még csak meg sem jutalmazzák őket!' - fogalmaznak a SNST képviselői.
Azt is bejelentették, hogy amennyiben nem teljesítik követeléseiket, felfüggesztik tevékenységüket, és a választások és a párizsi olimpiai játékok idején az utcákon fognak tüntetni.
A SNST a megyei sport- és ifjúsági igazgatóságok, a sportklubok, diákművelődési házak, egyetemi sportklubok, országos sportközpontok, az országos edzőképző központ, a sportkutatói intézet, az országos sportegyesületek, a családügyi, ifjúsági és esélyegyenlőségi minisztérium és az országos sportügynökség alkalmazottainak az érdekvédelmi szervezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában