Felmérés

2024.03.20. 18:20

A romániaiak több mint 80 százaléka már tervezi az idei szabadságát

A romániaiak több mint 80 százaléka már tervezi az idei szabadságát, a legtöbben a legtöbben a korai foglalási ajánlatokat kihasználva foglalnak húsvétra és a nyárra szálláshelyet – derül ki a Travelminit felmérésének szerdán közzétett eredményeiből.

Forrás: Freepik

Agerpres

Az adatokról ismertető közleményében az utazási iroda emlékeztett arra, hogy idén húsvétkor "minden idők leghosszabb, hatnapos minivakációja" következik, mert a hatóságok már bejelentették, hogy munkaszüneti nap lesz a május 1-je (szerda) és a húsvéti ünnepek (péntek és hétfő, május 3. és 6.) közé ékelődő csütörtöki nap (május 2.) is a közalkalmazottak számára.

A felmérés szerint a romániaiak 83,5 százaléka következő hat hónapban Romániában tervez üdülni. Többségük ezt az ortodox húsvét és pünkösd időszakában tenné meg; 24,1 százalékuk már foglalt is szállást a kiszemelt periódusra, további 34,2 százaléknak pedig szándékában van foglalni. Az adatokból az is kiderül, hogy a romániaiak 45 százaléka valamelyik fürdőhelyre készül, de népszerűek a tengerparti és a hegyvidéki üdülők, illetve a city-breakek is.

A turisták 70 százaléka éjszakánként 300 és 500 lej közötti összeget tart elfogadhatónak egy kétágyas szobáért. Egy részük 300 lej alatti szállást szeretne, de akadnak olyanok is (13,9 százalék), akik 500 és 800 lej közötti összeget is hajlandók kiadni egy kétágyas szobáért – közölte a Travelminit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában