RCA

2024.03.27. 12:39

A pénzügyminisztérium javasolja, hogy hosszabbítsák meg június 30-ig az RCA árának befagyasztását

Illusztráció

Forrás: Antena3

Agerpres

A pénzügyminisztérium javasolja, hogy hosszabbítsák meg június 30-ig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (RCA) árának befagyasztását; az erről szóló tervezetet már közvitára bocsátották - jelentette be Marcel Boloş tárcavezető.
A miniszter keddi Facebook-bejegyzésében emlékeztetett, hogy az RCA árának befagyasztásáról szóló korábbi határozat - amely a 6,8 százalékos inflációval megnövelt 2023. februári szinten rögzíti az árakat - március 31-én hatályát veszti, és indokoltnak tartják az intézkedés meghosszabbítását június 30-ig. „Még mindig vannak problémák a gépjármű-felelősségbiztosítások piacán, amelyet a kereslet és a kínálat egyensúlytalansága jellemez” - érvelt. Hozzátette, ez továbbra is átmeneti megoldást jelent, hosszú távon a biztosítási piac szabályozásán javító törvénymódosításokkal lehet orvosolni a helyzetet.
Bejegyzésében a tárcavezető rámutatott, hogy az országban forgalomban levő 10 millió járműből 2023. december 31-én mindössze 7 milliónak volt érvényes biztosítása. "Ugyanakkor az adatok azt mutatják, hogy egyetlen év leforgása alatt több mint 25 ezer baleset történik az országban" - tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában