Módosítások

2023.12.17. 14:02

Az USR több mint 400 módosító indítványt nyújt be 2024-es költségvetés tervezetéhez

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) több mint 400 módosító indítványt nyújt be 2024-es költségvetés tervezetéhez - jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Ionuţ Moşteanu.
Az ellenzéki párt szóvivője elmondta, hogy ezek az indítványok minden egyes költségvetési ágazatban 'korrigálják a javítanivalókat', és jelentős mértékben megfékezik a kormánypártok tervezett 'rablásait'.
Moşteanu kijelentette, hogy a kormány költségvetési tervezetének semmi köze a gazdasági realitásokhoz és a társadalmi igényekhez, csupán a koalíció választási érdekeit szolgálja. Szerinte a pénzügyminisztérium legalább 20 milliárd lejjel túlbecsülte az állam jövő évi bevételeit, és 40 milliárd lejjel alulbecsülte a deficitet.
'A tervezet célja boldoggá tenni miniszterelnököt a választási év előtt, és biztosítani számára ezt a nagyszerű választási szórólapot, amelyet állami költségvetési törvénynek neveznek' - jegyezte meg a politikus. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában