Határrendészet

2023.10.20. 16:20

Új román-magyar határátkelő nyílik Óbéba és Kübekháza között

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Új román-magyar határátkelőhely nyílik Óbéba (Beba Veche) és Kübekháza között - jelentette be a szállításügyi és infrastruktúráért felelős minisztérium pénteken. Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatás szerint a kormány pénteki ülésén fogadta el a Temes megyei tanács javaslatát az új határátkelő megnyitásáról, amelyet a szállításügyi minisztérium is támogatott.
A határátkelő megnyitásához szükséges infrastrukturális munkálatokat a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) végzi. A terv megvalósíthatóságáról, gazdasági hatékonyságáról, a határellenőrzésről 2023. augusztus 24-én, a Szegeden tartott szakértői szintű megbeszélésen egyeztettek a felek, akik a helyi sajátosságokat is figyelembe véve, közösen határozták meg a határellenőrzési pont optimális helyszínét. A határátkelő megnyitásához felújítják a 682-es megyei út 24 kilométeres szakaszát is.
A határátkelő megnyitására vonatkozó közös - román és magyar - szándékot rögzítő megállapodást szeptember elsején, Sorin Grindeanu román szállításügyi miniszter és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter temesvári találkozóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában