Tragédia

2023.10.22. 11:30

Belehalt a sérüléseibe a câmpulungi autóversenyen történt baleset áldozata

Belehalt a sérüléseibe az autós országos gyorsasági bajnokság câmpulungi fordulójának az a nézője, akit elgázolt az egyik versenyautó – tájékoztatott szombat este az Argeş megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Forrás: Agerpres

Agerpres

A közlemény szerint a férfihez mentőhelikoptert hívtak, hogy egy bukaresti kórházba szállítsák, de nem élte túl a balesetet.

A gyorsasági bajnokság szervezői lefújták a vasárnapra tervezett versenyeket, és vizsgálatot indítottak a történtek feltárására. Az Argeş megyei rendőrség korábbi közlése szerint az áldozat egy 35 éves, Lereşti községbeli férfi.

A szervezők közleménye szerint a néző a közönség számára tiltott zónában tartózkodott, amikor az incidens történt. A baleset előzménye az volt, hogy a 83-as rajtszámú versenyző, Claudiu Ciucă későn fékezett egy kanyarban. Autója lesodródott a pályáról, és egy 30-40 méterre parkoló járműnek ütközve állt meg, de út közben elgázolt egy ott tartózkodó férfit, aki medence- és lábtörést szenvedett. A câmpulungi kórházba szállították. Közleményükben a szervezők hangsúlyozták, hogy a Lereşti-Voina útvonalon rendezett verseny eddigi 12 kiadása során ez volt az első baleset, amelyben egy néző sérült meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában