Megbeszélés

2023.09.29. 15:16

Rafila: Folyamatban van az egészségügyi korrupciót megelőző intézkedések kidolgozása

Agerpres

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter pénteken kijelentette, hogy Romániában jelenleg folyamatban van az egészségügyi korrupciót megelőző intézkedések kidolgozása.
A tárcavezető az amerikai igazságügyi minisztérium képviselőivel együtt részt vett az egészségügyi közbeszerzések integritásáról szóló, Romániában másodszorra megszervezett rendezvényen. A workshop az egészségügyi ágazat vezetőinek, közbeszerzési vezetőknek, kórházigazgatóknak, helyi önkormányzatoknak, polgármestereknek és a megyei egészségbiztosítási pénztárak képviselőinek szól.
Beszédében Rafila elmondta, azt szeretné, ha résztvevők ismereteket szereznének a korrupcióellenes küzdelemben bevált gyakorlatokról, és elmondják a véleményüket a közbeszerzési eljárások buktatóiról. Hozzátette, hogy a minisztériumban jelenleg folyamatban van az egészségügyi korrupciót megelőző intézkedések kidolgozása.
'Következetesnek kell lennünk, azt a nagyon határozott üzenetet kell közvetítenünk, hogy nincs többé helye a közpénzek csalással történő pazarlásának, ami hátráltatja az egészségügyi rendszer fejlődését' - nyilatkozta a miniszter.
Rafila közölte azt is, hogy az egészségügyi tárca kibővíti a partnerségét az amerikai igazságügyi minisztériummal. Ennek köszönhetően az Egészségügyi Menedzserképző Intézet tanfolyamainak résztvevői megismerkedhetnek a korrupcióellenes küzdelemben bevált gyakorlatokkal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában