Határrendészet

2023.08.12. 11:00

Több mint 233.900 személy lépett ki az országból pénteken

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Megközelítőleg 409.700 román és külföldi állampolgár lépte át Románia államhatárát pénteken több mint 101.300 járművel a be- és kilépőoldalon, közülük több mint 233.900-an távoztak az országból - tájékoztatott szombaton a határrendészet.
A közlemény szerint a belépőoldalon 175.825 személy jelentkezett ellenőrzésre, közülük 17.324-en ukrán állampolgárok.
A határrendészet figyelmeztet, hogy az augusztus 15-i hivatalos ünnepnaphoz (Mária mennybemenetele) kötött minivakáció miatt a határforgalom jelentős növekedésére számítanak a főbb határátkelőhelyeken, különösen a bolgár és a magyar határon. Emiatt a határrendészet személyzetét bővítették, és az ellenőrzés a határátkelők maximális kapacitásán zajlik.
A romániai határforgalom megkönnyítéséért a határrendészet képviselői állandó kapcsolatban állnak Magyarország és Bulgária határőrizeti hatóságaival, hogy közösen intézkedve növeljék az ellenőrzési formalitások hatékonyságát.
A román-magyar határon 12, a román-bolgár határon pedig 11 határátkelő működik személyek, személygépkocsik és tehergépkocsik számára. A határrendészek arra kérik az utazókat, hogy ne csak a nagylaki és a giurgiui határátkelőket használják.
A közleményben tájékoztatnak még, hogy az elmúlt 24 órában 72 törvényszegést állapítottak meg a határrendészek, ebből 44 bűncselekmény, 28 szabálysértés volt. Összesen 28.300 lej értékben szabtak ki bírságokat, és megközelítőleg 997.300 400 lej értékben koboztak el javakat.
Pénteken nem engedtek be az országba 20 külföldi állampolgárt, mert nem tettek eleget a belépési feltételeknek, 15 román állampolgárt pedig a törvényi előírásokra hivatkozva, különböző okokból nem engedtek ki Romániából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában