Közlemény

2023.08.31. 08:28

Rekordszámú pályázatot nyújtottak be a MOL Tehetségtámogató programjának idei kiírásában

Forrás: MOL

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató program 18. kiírásának eredményeit. Idén 764 pályázati kérelem érkezett, amely 163-al meghaladja a tavaly regisztrált pályázatok számát. Az 560.000 lejes támogatási keret 226 sport és művészeti pályázat között oszlik meg, összesen 434 fiatal részesül részleges vagy teljes finanszírozásban.

Az idei kedvezményezettek között van Miklós Andrea atléta, a 2024-es párizsi olimpia résztvevője, Andrei Anghel úszó, a 2023-as Egyetemi Világbajnokság ezüstérmese, Alexandrea Hudea atléta és Andrei Proca úszó, mindkettő a 2023-as Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál bronzérmese, Sandra Paul evezős, többszörös országos bajnok, a Victory of Art színjátszócsoport, Lois Muntean ifjú hegedűművész, Voropciuc Maria Izabela zongorista, Kiss Alexander Theodor oboaművész, Andrei Pennazio festő, illetve Vizsnyai Botond énekes.

“Az elmúlt 18 év során számos tehetséges művésszel és sportolóval volt alkalmunk megismerkedni, és örömmel tölt el, hogy a programunk által segíthettünk tehetségük kimunkálásában, illetve versenyeken, fesztiválokon, koncerteken és kiállításokon való részvételüket támogathattuk. Eredményeik dicséretre méltóak, kitartásuk pedig mindannyiunk számára ihletként szolgálnak” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei kiírásra a fővárosból és 39 megyéből 764 támogatási kérelmet nyújtottak be, amelyekben 2.088 sportoló és művész igényel összesen 6.931.579 lej értékű finanszírozást. Az idei kiírásban, a művészeti- és sport szakzsűri javaslata nyomán 226 nyertes pályázat részesül részleges vagy teljes támogatásban. A sport kategória 220.000 lejes támogatási alapja 121 pályázat, a művészet kategória 200.000 lejes támogatási alapja pedig 66 pályázat között oszlik meg. A 18 éven felüli korcsportban a 140.000 lejes alapból 39 pályázat részesül támogatásban. A 226 nyertes pályázat közül 107 korábban is részesült támogatásban, 119 pedig először van a nyertesek listáján.

„A pályázatok száma az utóbbi tíz év során megduplázódott. A pályázatok elbírálása során a sportzsűri a sportolók teljesítménye mellett tekintettel volt azokra a támogatásokra, amelyeket a klubok, szövetségek vagy más intézmények nyújtanak. A részleges támogatások általában olyan költségtételek fedezésére irányulnak, amelyeket a sportolóknak nem áll módjában egyéb forrásokból fedezni. A jövő évi kiírásról, határidőkről, illetve kiírás részleteiről egész évben kérdezhetnek minket az érdeklődők, illetve „Program MOL de promovare a talentelor / MOL Tehetségtámogató” Facebook csoportunkban is szolgáltatunk információkat,”nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője. 

Az eddigi 18 kiírás során a MOL Románia 3.811 tehetséges fiatal szakmai pályafutását segítette 6.610.583 lej összértékű támogatással. Az idei kiíráson Bihar megyéből hét pályázat nyert támogatást: Divin Judit (tájfutás), Dobocan Dragoș Mihai (festészet), Fekete Sas rögbicsapat (rögbi), Gale Răzvan és Borza Raysa Alexandra (sporttánc), Ilisz Dominik Augustin (zongora), Koteles Karina (íjászat) Muntean Andrea Iulia (vívás). A részleges vagy teljes támogatásban részesülő pályázók névsora megtalálható a http://www.kozossegert.ro/ és a https://molromania.ro/ honlapokon.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában