Ellenőrzés

2023.08.10. 17:07

Kormányszóvivő: A miniszterelnök betért egy üzletbe meggyőződni arról, hogy van hatása az élelmiszerár-csökkentő rendeletnek

A hatóságok folyamatosan ellenőrzik az alapélelmiszerek kereskedelmi árrésének csökkentését előíró sürgősségi rendelet betartását - jelentette ki a Ciolacu-kabinet csütörtöki ülése utáni sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő.

Forrás: Digi24

Agerpres

Mihai Constantin emlékeztetett, hogy a napokban közzétett elemzésében a Versenytanács megállapította: a jogszabály hatására bizonyos termékek ára jelentősen csökkent augusztus elsején júniushoz képest.
A szóvivőt az újságírók Marcel Ciolacu miniszterelnöknek a csütörtöki kormányülésen elhangzott kijelentéséről kérdezték, amely szerint nem drágultak az élelmiszerek az alapélelmiszerek kereskedelmi árrésének csökkentését előíró sürgősségi rendelet hatályba lépése óta.
'Azt hiszem, hogy a kormányfő a saját megfigyeléseire is alapozta ezt a kijelentését, mert ha nem tévedek, a múlt hétvégén útban hazafelé betért egy üzletbe, hogy saját szemével győződjön meg a rendelet hatásáról' - mondta Mihai Constantin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában