Viharkárok

2023.08.07. 09:14

Katasztrófavédelem: 13 megye 53 településén okoztak károkat vasárnap a viharok

Archív felvétel

Forrás: ISU

Agerpres

Országosan több mint 3000 tűzoltó vett részt vasárnap a viharok okozta károk korlátozásában és elhárításában - tájékoztatott a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).
Az intézmény közleménye szerint a nap folyamán 13 megye (Argeş, Bákó, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Konstanca, Galac, Hunyad, Ialomiţa, Neamţ, Tulcea, Vaslui) 53 településén jeleztek árvízkárokat. A tűzoltók hét lakóépületből, 26 udvarról, egy pincéből, 12 utcáról szivattyúzták ki a vizet, 154 kidőlt fát és három villanypóznát távolítottak el a közutakról, illetve 18 lakóház, 19 gazdasági épület és egy tömbház megrongált tetőszerkezetét bontották le. A vihar országszerte 14 személygépkocsit rongált meg.
A felhőszakadások miatt a vasárnapi nap folyamán az A2-es autópálya Călăraşi megyei szakaszán akadozott a forgalom.
A Neamţ megyei Romanban egy férfi megsérült, amikor az erős szél miatt egy épület teteje az úttestre omlott. A sérültet kórházba szállították.
A katasztrófavédelem közölte azt is, hogy vasárnap nem érkezett jelentés az árvíz miatt bajba jutott, kimenekítésre szoruló emberekről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában