Tervezet

2023.08.30. 18:25

Jövőre június 17-én kezdődik az érettségi és június 25-én a nyolcadikosok képességvizsgája

Illusztráció

Agerpres

Jövőre június 17-én kezdődik az érettségi - derül ki az oktatási minisztérium honlapján szerdán közvitára bocsátott tervezetből.
E szerint a diákok román nyelvű kommunikációs készségeinek felmérése június 17-19. között zajlik. Az anyanyelvű kommunikációs készségeket június 19-20-án, a digitális készségeket 19-21. között, az idegennyelv-ismeretet pedig 25-27. között mérik fel.
Az érettségizők román nyelv és irodalomból július 1-jén, a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból 2-án, a választott tantárgyból 3-án, anyanyelvük irodalmából pedig 4-én írásbeliznek.
A tervezet szerint a pótérettségi augusztus 8-9-én kezdődik a román nyelvű kommunikációs készségek felmérésével. Augusztus 9-én az anyanyelvű kommunikációs készségeket, 12-én a digitális készségeket mérik fel.
A pótérettségizők román nyelv és irodalomból augusztus 19-én, a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból 20-án, a választott tantárgyból 21-én, anyanyelvük irodalmából pedig 22-én írásbeliznek. 

*

Jövőre június 25-én tartják a nyolcadikosok román nyelv és irodalom képességfelmérő vizsgáját - derül ki az oktatási minisztérium honlapján szerdán közzétett tervezetből.
E szerint a diákok június 27-én matematikából, 28-án pedig anyanyelvük irodalmából vizsgáznak.
A képességvizsgák óvások előtti eredményét július 3-án teszik közzé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában