Tanügy

2023.08.14. 12:37

Digitálisan javítják a dolgozatokat a pótérettségin

Illusztráció

Agerpres

Országszerte digitálisan javítják a dolgozatokat a pótérettségin, amelynek írásbeli vizsgái augusztus 16-án, szerdán kezdődnek. Az oktatási minisztérium hétfői közleménye szerint valamennyi vizsgaközpontot lapolvasókkal szerelték fel. Az írásbeli vizsga lejártával a dolgozatokat a pótérettségizők jelenlétében a helyszínen beszkennelik, majd az országos platform továbbítja mindegyiket két-két véletlenszerűen kijelölt, a vizsgázóétól eltérő megyében tartózkodó javító tanárnak.
Az elmúlt időszakban előkészítették az új értékelési módszert, kidolgozták és elküldték a vizsgaközpontoknak a platform használatára vonatkozó utasításokat - közölte a szaktárca.
Ez az első országos vizsga, amelyen általánossá teszik a digitális javítást, de Ligia Deca miniszter szerint a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgáján, a pedagógusi versenyvizsgán és a véglegesítő vizsgán is bevezetik ezt a módszert. „Ez egy szükséges előrelépés, hiszen egyszerűsíti a vizsgaszervezési logisztikát, ugyanakkor természetes is, hiszen hozza magával a technológiai fejlődés” - idézte a közlemény a tárcavezetőt. Az idei pótérettségire több mint 33.900 végzős jelentkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában