Autópálya

2023.08.10. 15:47

CNAIR-igazgató: Hamarosan kihirdetik a Marosvásárhely-Nyárádszereda sztrádaszakasz megépítésére kiírt versenytárgyalás győztesét

Forrás: Facebook/Cristian Pistol

Agerpres

A közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgatója, Cristian Pistol becslése szerint szeptember első felében hirdetik ki a moldvai (A8-as) autópálya részét képező Marosvásárhely-Nyárádszereda sztrádaszakasz megépítésére kiírt versenytárgyalás győztesét.
A vállalatvezető csütörtökön a Facebook-oldalán közölte, hogy jelenleg a CNAIR elemzi a beérkezett ajánlatokat.
Pistol emlékeztetett arra, hogy a Leghin-Târgu Neamţ sztrádaszakasz megépítésére kiírt versenytárgyalást egy hazai cégtársulás nyerte, de a július 19-én kihirdetett eredményt a versenytársak megfellebbezték, óvásuk jelenleg elbírálás alatt áll.
A 93 kilométeres Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni szakasz megépítéséről a CNAIR vezetője azt írta: szeretné, ha a beruházás megvalósíthatósági tanulmánya még az idén elkészülne.
Pistol csütörtökön a Marosvásárhely-Târgu Neamţ autópálya Marosvásárhely és Leghin közötti szakasza megvalósíthatósági tanulmányának véglegesítéséről tárgyalt a kivitelező (Inginieria Especializada Obra Civil e Industrial Rt.) képviselőivel. A spanyol vállalat azt ígérte, hogy a hónap végéig a teljes dokumentációt benyújtja jóváhagyásra a CNAIR-hez.
Az A8-as autópálya részét képező Marosvásárhely-Târgu Neamţ sztrádaszakaszt három ütemre osztották fel: Marosvásárhely-Nyárádszereda (24,4 km), Nyárádszereda-Leghin (156,8 km) és Leghin-Târgu Neamţ (29,9 km).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában