Programajánló

2023.07.20. 13:13

Tusványoson folytatódik a sztárparádé

Jeles meghívottak, olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, válogatott sportolók, sportle­gendák, sportvezetők kapnak szót a Tusványos pénteki napján a Bu­zánszky Jenő Sportteraszon.

Forrás: hargitanepe.ro

Hargita Népe

A 32. Tusványos pénteki napján a Buzánszky Jenő Sportterasz prog­ramja 11 órától Aki legyőzte az időt című portréfilm vetítésével kezdődik a világ legidősebb olimpiai bajnokáról, az ötszörös aranyérmes Keleti Ágnesről. Ezt követően 13 órakor kezdődnek az előadások, elsőként az egy hó­nap múlva kezdődő atlétikai vb-ről, a valaha volt legnagyobb magyarországi rendezésű sporteseményről számol be Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokság lebonyolításáért felelős Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója és Csinta Samu atlétika-szakíró, a Nemzeti Sport publicistája. Moderátor: Tihany Viktor sportriporter.
Pénteken 14 óra 15 perctől mo­to­ros­le­gendáké, régi motorosoké a terep, jelen lesz Gyenes Emánuel erdélyi motorversenyző, aki eddig tizenháromszor vett részt a Dakar-ralin, Talmácsi Gábor világbajnok gyorsasági motorversenyző, és Szujó Zoltán, a Sportrádió műsorvezetője, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke videóüzenettel jelentkezik. Moderátor Kádár Zoltán, a Marosvásárhelyi Rádió riportere.
Később 15 óra 15 perctől a különleges női csúcsteljesítmények témáját beszéli ki Farkas Henrietta felvidéki látássérült alpesi síző, 11-szeres paralimpiai bajnok, 17-szeres világbajnok, akit 2019-ben a világ legjobb női fogyatékkal élő sportolójának választották, és az idei Év Sportolója Gála díszvendége volt a budapesti Operaházban. Jelen lesz Illés Fanni paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, illetve dr. Lubics Szilvia ultrafutó, többszörös Spartathlon-győztes. Moderátor Szabó László, a Magyar Paralimpia Bizottság elnöke, az Év Sportolója Gála kreatív producere.
Végül 16.15-től Tovább íródik a magyar pólósok évszázados hőskölteménye? címmel a javában zajló, japán rendezésű a férfi és női vízilabda-világbajnokságra kerül a hangsúly. Meghívottak: dr. Gór-Nagy Miklós világbajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda-szövetség sportszakmai vezetője, Tromler Miklós LEN-kupagyőztes vízilabdázó, Magyarország marokkói nagykövete és Ballai Attila, a Nemzeti Sport lapigazgatója. Moderátor: Őri B. Péter, a Nemzeti Sport szerkesztője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában