Demonstráció

2023.07.28. 12:18

Az iskolák és az idősotthonok helyzete miatt tüntetett az AUR

Forrás: Illusztráció

Agerpres

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) több tucat szimpatizánsa tüntetett péntek délelőtt a bukaresti kormánypalota előtt az iskolák és az idősotthonok helyzete miatt.
A párt elnöke, George Simion a demonstráción bejelentette, hogy az AUR a politikai alakulatoknak járó állami támogatásból 20 iskolabuszt vásárolt, amelyeket elszigetelt településeknek adományozna a helyi gyerekek iskolába járásának megkönnyítésére. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a közpénzekből beszerzett javak eladományozásához a kormány jóváhagyására van szükség.
"Azért vagyunk ma itt a kormány épülete előtt, hogy Marcel Ciolacu miniszterelnök aláírását kérjük" - mondta az ellenzéki politikus.
A romániai szociális intézmények helyzetéről Simion elmondta, hogy AUR csökkentené azoknak az otthonoknak a számát, amelyeken 'párttagok élősködnek'. Beszédében utalt arra, hogy a voluntari-i idősotthonokban történteket a sajtó egy része Gabriela Firea volt szociáldemokrata családügyi miniszterrel hozta összefüggésbe.
Simion beszélt arról is, hogy a költségvetési kiadások lefaragásához meg kellene szüntetni a helyi és központi állami intézmények kétharmadát. Emlékeztetett arra, hogy a 2000-es évek elején 800.000 közalkalmazott volt Romániában, a számuk mára 1,5 millióra nőtt. "Ki az a több mint félmillió új közalkalmazott? A PSD, a PNL és az RMDSZ tagjai, akiknek egyetlen kompetenciájuk szavazatokat hozni a pártjuknak" - jelentette ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában