Eurostat

2023.07.22. 09:53

Az első negyedévben Magyarországon és Romániában volt a legnagyobb a deficit

Agerpres

A szezonális hatásoktól megtisztított GDP-arányos költségvetési hiány az EU szintén 3 százalékos, az eurózónában pedig 3,2 százalékos volt az idei első negyedévben, a tagállamok közül Magyarországon és Romániában volt a legnagyobb a deficit - derül ki az Eurostat pénteken közzétett adataiból. Ezek szerint 2023 január-márciusában az EU-ban és az euróövezetben is csökkent a költségvetési hiány 2022 negyedik negyedévéhez képest, ami összkiadások mérséklődésének és a nominális GDP növekedésének köszönhető.
Az idei első negyedévében csak Írország (a GDP 3,1 százaléka), Dánia (3) és Portugália (2,8) rendelkezett költségvetési többlettel. Az év első három hónapjában Magyarországon (11,1 százalék) és Romániában (6 százalék) volt a legnagyobb a deficit. Románia költségvetési hiánya 2022 utolsó negyedévében 7,5 százalékos, első negyedévében pedig 6,6 százalékos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában