Időjárás

2023.06.16. 10:04

Viharos időjárással kezdődik a hétvége

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Másodfokú (narancssárga jelzésű) viharriadót adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Dolj megye teljes területére, valamint Arad, Bihar, Kolozs, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Gorj, Vâlcea, Temes, Hunyad, Fehér, Suceava és Neamţ megye részterületeire pénteken. A szombat délig érvényes figyelmeztetés szerint az említett térségekben felhőszakadások, viharok várhatók, jégeső sem kizárt. A rövid idő alatt leeső csapadék mennyisége elérheti a 30-40, helyenként az 50 litert négyzetméterenként.

Ugyanakkor szombat délig egy elsőfokú (sárga jelzésű), légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés is érvényben van Erdélyben, a Körösvidéken, a Bánság északi régióiban, Máramarosban, Moldva északnyugati részében és Olténia keleti térségében, ahol 20-25, de elszórtan 30-40 liter eső is eshet négyzetméterenként.

A viharos idő kitart a következő napokban is - közölte még az ANM.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Krassó-Szörény és Mehedinţi megyére, valamint Hunyad és Gorj megye hegyvidékeire harmadfokú (vörös jelzésű) viharriadót adott ki 

Az említett térségekben péntek déltől szombat délig kiadós záporok várhatók, a hirtelen lezúduló csapadékmennyiség elérheti az 50-70, helyenként a 80 litert is négyzetméterenként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában