Támogatás

2023.05.04. 15:26

Ciucă: Biztosítani fogjuk a pénzalapokat az ukrán menekültekkel járó költségek fedezésére

Agerpres

Nicolae Ciucă bejelentette, hogy a kormány csütörtöki ülésén jóváhagyja az ukrán menekülteket támogató program költségeinek fedezéséhez szükséges pénz egy részét.
A kormányülés elején a miniszterelnök elmondta, megvitatták az ügyet Lucian Bode belügy- és Adrian Câciu pénzügyminiszterrel, és úgy döntöttek, hogy az állami büdzséből biztosítják az ukrán menekültek ellátásával járó költségek kifizetését az év első három hónapjára. Nyomatékosította azonban, hogy minden szükséges lépést megtett a kormány, és így júniusban mintegy 110 millió eurót kap Románia az Európai Bizottságtól a kiadások fedezésére. „Azzal együtt, amit tavaly kaptunk, körülbelül 41 millió eurót, el lehet mondani, hogy az összegek fedezik ezeket a kiadásokat. Ugyanakkor kértük, hogy az idei évre a teljes összeg 200 millió euró körül legyen, hogy biztosítsuk a pénzt ezekre a kiadásokra” - magyarázta Ciucă.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában