Tanügy

2023.03.16. 11:14

Közzétették a próbavizsgák ütemtervét

A Tanügyminisztérium közzé tette a nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgájának és az érettségire készülők próbavizsgáinak ütemtervét.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Közzétette a Tanügyminisztérium a 2022-2023-as tanév képességfelmérő próbavizsgáinak és próbaérettségijének ütemtervét. A szabályzat szerint a tanulóknak legkésőbb 8:30-kor kell a vizsgateremben lenniük, a vizsgalapokat 9-kor osztják ki. A nyolcadikosoknak két, az érettségire készülőknek három óra áll rendelkezésükre a feladatok kidolgozásához. A képességfelmérő próbavizsga és a próbaérettségi jegyei ellen nem lehet fellebbezést benyújtani, de csak az érintettek írásbeli kérésére írják be az osztálynaplóba.
A nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgája a következő ütemterv szerint zajlik: március 20 - román nyelv és irodalom; március 21 - matematika; március 22 - anyanyelv. Eredményhirdetés március 29-én esedékes.
Az érettségire készülők próbavizsgáinak ütemterve a következő: március 27 - román nyelv és irodalom; március 28 - a szaknak megfelelő kötelező tantárgy; március 29 - a szaknak megfelelő választható tantárgy; március 30 - anyanyelv. A próbavizsga eredményeit április 6-án függesztik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában