Felfüggesztve

2022.09.06. 18:01

Szeptember 12-éig felfüggeszti romániai járatait a Blue Air

Szeptember 6-ától 12-éig felfüggeszti minden romániai járatát a Blue Air - közölte kedden a légitársaság.

Agerpres

A tájékoztatás szerint a járatokat azért kell törölni, mert a környezetvédelmi minisztérium elrendelte a társaság valamennyi számlájának zárolását, így nem tudják fedezni a napi működési költségeket.

A külföldről Romániába tartó járatok kedden, szeptember 6-án menetrendszerűen közlekednek - teszi hozzá a légitársaság.

A közlemény szerint a Blue Air számláit röviddel azt követően zárolták, hogy egy magas rangú közhivatalnok - az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság elnöke - arról győzködte a lehetséges utasokat, hogy "ne vásároljanak többé Blue Air jegyeket". A cég képviselői szerint ez a lejárató kampány a Blue Air-be vetett bizalom elvesztéséhez vezetett, ami több mint ötmillió eurós veszteséget okozott a társaságnak. A kialakult helyzet következtében a társaság legfontosabb beszállítói nyomást gyakorolnak rájuk, hogy előre fizessék ki a napi működéshez szükséges összegeket, ami a zárolt számlák miatt lehetetlen. Ugyanakkor elakadtak a Blue Air részvényesei és két potenciális befektető közötti tárgyalások is, és a vállalat nem kap segítséget abban, hogy a légiközlekedési ágazat történetének legsúlyosabb, 2 és fél éve éve tartó válságában elszenvedett csapások hatásait elhárítsa - olvasható a Blue Air közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában