Fesztivál

2022.08.12. 17:20

A szervezők szerint több mint 60 millió eurót költöttek el az UNTOLD résztvevői Kolozsváron

Több mint 60 millió eurót költöttek el Kolozsváron az idei UNTOLD résztvevői - tájékoztattak pénteken a fesztivál szervezői.

Forrás: Untold/Facebook

Agerpres


A becslések szerint a mintegy 270 ezer Kolozs megyén kívülről érkező fesztiválozó fejenként átlagban legkevesebb 225 eurót költött el a városban szállásra, étkezésre, közlekedésre és különböző vásárlásokra. "Ez több mint 60 millió eurós tőkeinjekciót jelent a helyi közösségnek" - közölték a szervezők, akik szerint a fesztiválozók által elköltött pénz a helyi adókban, a helyi vállalkozások bevételeiben vagy az ingatlanjukat bérbeadó lakás- és háztulajdonosoknál fog megjelenni.

Közölték azt is, hogy az idei UNTOLD fesztiválon több mint 360 ezren vettek részt, és sokan közülük több napot töltöttek Kolozsváron. A szervezők becslése szerint 25 százalékuk Kolozs megyéből, 15 százalékuk külföldről, 60 százalékuk pedig az ország többi részéből érkezett a városba. A külföldiek több mint 100 országból - köztük Argentínából, Brazíliából és Japánból is - utaztak el a fesztivál kedvéért Kolozsvárra.

Az UNTOLD szervezői arról biztosították a város lakóit, hogy közel egymillió lejt fektetnek be a fesztivál helyszíneinek helyreállítására. Az előző évekhez hasonlóan a Kolozsvár Aréna gyepét lecserélik, gyepet cserélnek és más munkálatokat végeznek a Sétatér egy részében is, és mindent megtesznek azért, hogy a kolozsváriak mielőbb újra birtokba vehessék a parkjukat.

A szervezők ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy az UNTOLD "óriási mértékben" járult hozzá nem csak Kolozsvár, hanem Erdély és egész Románia hírnevének öregbítéséhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában