Keretösszeg

2022.03.30. 17:11

Idén 2,7 milliárd lej jut a Környezetvédelmi Alap programjainak finanszírozására

Forrás: rmdsz.ro

Agerpres

 

Mintegy 2,7 milliárd lejes keretösszeget hagyott jóvá szerdai ülésén a kormány a Környezetvédelmi Alap (AFM) programjainak finanszírozására - tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium.

A közlemény szerint a roncsautóprogram költségvetését 560 millió lejjel, a roncsautó plusz programét 680 millió lejjel egészítették ki.

A háztartási gépek roncsprogramjának pénzkerete idén 100 millió lej. A programot az előző évhez hasonlóan három szakaszban hirdetik meg.

A vízforrások megóvására, csatornázásra, vízhálózat, illetve víz- és szennyvíztisztító állomások építésére két programot hirdet idén a Környezetvédelmi Alap, amelyek keretében összesen 1,825 milliárd lejre pályázhatnak az önkormányzatok.

A közlemény szerint a zöld ház programnak idén 986 millió lejes pénzkerete lesz, a közvilágítás korszerűsítésére meghirdetett programnak 1 milliárd lejes, a középületek energiahatékonyságának növelésére pedig 2,8 milliárd lejt fordítanak.

Az elektromos töltőállomások építésének finanszírozására 1 milliárd lejt különítettek el, és szintén 1 milliárd euró jut a hulladékkezelési programra. Elektromos buszok beszerzésére 600 millió lejes keretösszegű programot hirdet a Környezetvédelmi Alap.

A környezetvédelmi minisztérium közölte azt is, hogy bicikliutak építésére összesen 500 millió lejre pályázhatnak majd az önkormányzatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában