Románia

2022.02.10. 09:50

Tanulók Országos Tanácsa: a tanév szerkezetével kapcsolatban konkrét javaslatokra van szükség

Forrás: depositphotos.com

Agerpres

 

A 2022/2023-as tanév szerkezetéről szóló minisztériumi javaslat mielőbbi kidolgozását és a társadalmi partnerekkel való megvitatását sürgeti a Tanulók Országos Tanácsa. A szervezet csütörtöki közleményében emlékeztet, hogy Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter több ízben is nyilatkozott a héten a 2022/2023-as tanév szerkezetével kapcsolatos elképzeléseiről, amelyek szerint egyrészt beiktatnának egy októberi vakációt, illetve visszavezetnék a februári szünetet, másrészt pedig módosulna a tanítási napok száma.

 

A Tanulók Országos Tanácsa ennek kapcsán közölte, továbbra is követelik, hogy a tanév szeptember első hétfőjén kezdődjön el és június első péntekén érjen véget. Ez azért fontos, mert az iskolák nagy részében nincs légkondicionáló, így a júniusi hőség jelentősen megnehezíti az oktatási folyamatban részt vevő valamennyi szereplő dolgát - érvelnek. Hozzáteszik, bárhogyan is osztják fel a tanévet, "kiegyensúlyozott" struktúrát követelnek, illetve azt, hogy ennek véglegesítése előtt a szaktárca konzultáljon a tanulói, szülői és pedagógusi szervezetekkel.

 

"A múltbeli tapasztalatok azt mutatják, hogy a helyi igényeket figyelmen kívül hagyó döntések csak elmélyítik azokat a problémákat, amelyekkel a tanulók, a tanárok és a szülők nap mint nap szembesülnek" - fogalmaznak a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában