Románia

2022.02.08. 13:51

Ciucă: A keleti szárny megerősítését célzó intézkedéseket jól kiegészítik az amerikai befektetések

Nicolae Ciucă

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Nicolae Ciucă szerint az amerikai üzletemberek tervezett romániai befektetései "nagyon jól kiegészítik" a keleti szárny megerősítését célzó intézkedéseket, amelyekből az Egyesült Államokkal való stratégiai partnersége, valamint a NATO- és az EU-tagsága révén részesül az ország. Erről a miniszterelnök a román-amerikai kereskedelmi kamara (AmCham Románia) keddi gazdasági fóruma után nyilatkozott a sajtónak. Szerinte az esemény nagyon jó alkalom volt számára felvázolni a kormány elképzeléseit arról, hogyan élvezhetik a lehető legtöbb előnyét a román állampolgárok a két ország közötti stratégiai partnerségnek, illetve arról, hogyan lehet megerősíteni az amerikai befektetők bizalmát a romániai üzleti környezet iránt.

 

Nicolae Ciucă elmondta, a fórumon megköszönte az Amcham Románia képviselőinek, hogy az Egyesült Államok további 1000 katonával egészíti ki a Romániában állomásoztatott haderejét. Magyarázata szerint ezt azért tette szóvá az eseményen, mert az amerikai üzletemberek tervezett romániai befektetései "nagyon jól kiegészítik" a keleti szárny megerősítését célzó intézkedéseket. A miniszterelnök nem tudott válaszolni arra az újságírói kérdésre, hogy mikor érkezik meg az 1000 amerikai katona Romániába. Erről szerinte a katonai parancsnokok döntenek majd a művelettervezéseknek megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában