Koronavírus

2021.04.15. 16:45

Cîţu: Adottak a feltételek, hogy vasárnapra biztosítani tudjunk 1600 intenzív terápiás ágyat a koronavírusos betegeknek

Adottak a feltételek ahhoz, hogy vasárnapra elérje az 1600-at a koronavírusos betegek számára fenntartott intenzív terápiás ágyak száma – jelentette ki a miniszterelnök a csütörtöki kormányülést követően.

Florin Cîţu rámutatott, a nap folyamán egyeztetett a megyei közegészségügyi igazgatóságok vezetőivel, és mint kiderült, adottak a feltételek ahhoz, hogy vasárnapra biztosítani tudjanak 1600 intenzív terápiás ágyat, majd ha ez teljesül, elkezdik az előkészületeket az 1800 ilyen ágy elérésére. A kormányfő szerint az ezekhez rendelt szakszemélyzet problémája is megoldódik. „Felgyorsítjuk az oltási kampányt, de továbbra is szükség van az egészségügyi rendszer erőforrásainak a lehető legjobb kihasználására” – fogalmazott.

A kormányfő a COVID-kórházak menedzsereivel is megbeszélést folytatott csütörtökön. Beszámolója szerint többek között arról biztosította őket, hogy a koronavírusos betegek kezelésében használt készítmény, a Remdesivir vásárlására már elkülönített 240 millió lej mellett szükség esetén további összegeket utalnak ki erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában