Előrejelzés

2020.08.24. 10:33

ANM: Elsőfokú viharriasztás 19 megyére

Viharok és felhőszakadások lesznek hétfőn Erdélyben és Moldvában – az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) első fokú (sárga) riasztást adott ki 19 megyére.

Fotó: Illusztráció

Az Erdély és Moldva legnagyobb részére, Olténia északi felére, a Keleti- és Déli-Kárpátok régiójára szóló figyelmeztetés hétfőn 12 és 23 óra között érvényes. A fenti időszakban viharokra, megerősödő szélre, felhőszakadásra, villámlásokra és jégesőre lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 30-40, elszigetelten a 50-70 litert négyzetméterenként. Az érintett megyék a következők: Iaşi, Neamţ, Hargita, Maros, Szeben, Brassó, Kovászna, Bákó, Vaslui, Vrancea, Vâlcea, Gorj, és részben Suceava, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Hunyad és Fehér.

Sárga jelzés

Fokozott légköri instabilitás várható hétfőn és kedden az ország területének több mint egyharmadán – az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) első fokú (sárga) riasztást adott ki 14 megyére. Az ország délnyugati, középső, északi és északkeleti régiójára, valamint a hegyvidékre szóló figyelmeztetés kedden 23 óráig érvényes. A fenti időszakban viharokra, megerősödő szélre, felhőszakadásra, villámlásokra és jégesőre lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25, elszigetelten a 40-50 litert négyzetméterenként. Az érintett megyék a következők: Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava (részben), Botoşani, Galac, Argeş (részben), Olt, Dolj, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Hunyad (részben), Fehér (részben), Kolozs és Szilágy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában