Véglegesítő vizsga

2020.07.28. 11:06

Szerdán teszik közzé az írásbeli próba eredményeit

Szerdán teszik közzé az idei tanügyi véglegesítő vizsga írásbeli próbájának eredményeit – tájékoztat az oktatási minisztérium keddi közleménye. A jegyeket a definitivat.edu.ro honlapon hozzák nyilvánosságra.

Fotó: Illusztráció

A fellebbezéseket szerdán, az eredmények megjelentetése után, illetve csütörtökön 12 óráig lehet benyújtani a vizsgaközpontokban. A végleges eredményeket augusztus 4-én teszik közzé. Az írásbeli vizsgát július 22-én tartották.

A minisztérium tájékoztatása szerint a vizsgán a 6776 arra jogosult személy közül 6480-an voltak jelen. Nyolc vizsgázót csalási kísérlet miatt kizártak, 296-an hiányoztak, 433 vizsgázó személyes okokból visszalépett, így összesen 6039-en írták meg a dolgozatukat.

Az írásbeli teszt pontszáma a végső média 70%-át teszi ki. A sikeres vizsgához legalább 8-as általános kell. A sikeresen vizsgázók rendes tanári állást szerezhetnek és később fokozati vizsgákra állhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában