véglegesítő vizsga

2020.07.28. 16:49

Frissítve/Egy nappal korábban tették közzé az írásbeli eredményeit

Egy nappal korábban, kedden közzétették az idei tanügyi véglegesítő vizsga írásbeli próbájának eredményeit. Az oktatási minisztérium korábbi közleményében az állt, hogy az eredményeket július 29-én, szerdán hozzák nyilvánosságra.

Forrás: Impact.ro

Az írásbeli vizsgát július 22-én tartották. A jegyeket a vizsgaközpontokban és a definitivat.edu.ro honlapon lehet megtekinteni. A minisztérium tájékoztatása szerint a vizsgán a 6776 arra jogosult személy közül 6480-an voltak jelen. Nyolc vizsgázót csalási kísérlet miatt kizártak, 296-an hiányoztak, 433 vizsgázó személyes okokból visszalépett, így összesen 6039-en írták meg a dolgozatukat.

Eredmények

Az óvások elbírálása előtt 69,17%-os az átmenési arány a tanügyi véglegesítő vizsgán – derült ki az oktatási minisztérium összesített, kedden közzétett adataiból.

A tárca adatai értelmében 101 vizsgázó ért el 10-est.

Az óvások benyújtása és elbírálása előtt 4176 pedagógusnak sikerült a véglegesítő vizsgája, ők 8-as és 10-es közötti átlagot értek el.

A jegyükkel elégedetlen pedagógusok óvást nyújthatnak be, végleges eredmények augusztus 4-én lesznek. Az írásbeli teszt pontszáma a végső média 70%-át teszi ki és a sikeres vizsgához legalább 8-as általános kell.

Versenyvizsga

30.113 jelölt iratkozott fel a rendes tanári állásokra meghirdetett szerdai írásbeli versenyvizsgára, 2937-en közülük az idén kerültek ki az egyetemről. A vizsga 122 tantárgyból zajlik, 123 vizsgáztató központban – tájékoztat az oktatási minisztérium.

A vizsga 9-kor kezdődik, a vizsgázók 8 óra 15 perctől foglalhatják el helyeiket, betartva a fizikai távolságtartás szabályait.

A dolgozatokat kék színű tintával vagy golyóstollal kell írni, a rajzokat grafitceruzával lehet elkészíteni, segédeszközök, telefonok használata tilos. A dolgozatok megírására szánt idő 4 óra. Akit csaláson kapnak, kizárnak a vizsgáról.

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában