Változott a legénység

<p>Szombat este Konstancán vb-selejtezõ mérkõzést vív egymással a román és a francia labdarúgó válogatott.</p>

Mindössze négy hónap telt el a legutóbbi hivatalos Európa-bajnoki román francia mérkõzés óta, s az eltelt rövid idõszakban mindkét együttesben történtek változások. A román együttesben például négy új játékos kapott helyet, és nem ült ölbe tett kezekkel a francia szövetségi kapitány sem: hét helyen változtatva igen megfiatalította csapata átlagéletkorát. Szükség is volt erre, hiszen a gallok csupán egyetlen pontocskát szereztek a kontinensbajnokság csoportmérkõzésein, míg azt megelõzõen tíz ével korábban világbajnoki-, nyolc évvel ezelõtt pedig Európa-bajnoki címmel büszkélkedhettek, ám az akkori nagymenõk mára igencsak „megfáradtak”, s a mostaniak csupán álmodoznak arról, hogy megismétlik az „öregek” sikereit. Közben e röpke négy hónap alatt Raymond Domenech kapitány derekasan állta a sarat: ha nehezen is, de megmaradhatott tisztségében, de csak úgy, ha megújítja és ugyanakkor megfiatalítja csapatát.

Újak és hiányzók

A román kapitány is több helyen változtat, ha lett volna mibõl válogatnia. Négy újonca különben is csak szükségmegoldás a sérültek vagy azok helyén, akik nem kerültek be klubcsapataikba sem. A két gárda ma esti összeállítása, Románia: Lobont – Ogararu, Tamas, Goian, Rat – Cocis, Muresan, Chivu – Fl. Petre, Mutu – Marica. Franciaország: Mandanda – Sagna, Gallas, Abidal, Evra – Vieira, Toulalan – Ribéry, Gourcuff, Ben Arfa – Henry.

A román válogatott hiányzói: Contra (nem kap helyet a spanyol Getafe-ben sem), Radoi (sérült), Nicolita (sérült), D. Nicolae (nem kap helyet a francia Auxere-ben sem). A franciák hiányzói közül olyan nagy neveket említhetünk, mint Thuram (visszavonult), Makelele (visszavonult), míg Anelka és Benzema csak a kispadon kaptak helyet. Sagnol sérült, Coupet kapus pedig összeveszett Domenech szövetségi kapitánnyal.

Lévay Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!