Verseny

2024.02.13. 15:03

Két íjász képviseli Bihar megyét az Európa-bajnokságon

Szakács Dávid

A horvátországi Varasd városa ad otthont február 19. és 24. között a fedettpályás íjász Európa-bajnokságnak, ahová a román küldöttség (edző: Cezar Alexandrescu és Viorel Habian) kilenc sportolóval indul, köztük két Bihar megyei íjásszal Sergiu Pallag (Nagyváradi Crișul), valamint Loredana Mogoș (Bihari Ménmarót) személyében. Pallag az U21-es compound (csigás íj) kategóriában indul a kontinenstornán. A 16 éves sportoló az aninószai országos bajnokságon az előbb említett számban bronzérmet, míg a vegyes versenyszámban ezüstérmet szerzett. A Crișul kiválósága a nagyváradi Művészeti Líceumba jár, az íjászatot 2018-ban kezdte el. Mogoș a női felnőtt barebow (sportreflex íj) kategóriában fog szerepelni az Eb-n. A Ménmarót versenyzője a legutóbbi országos viadalon egy-egy második helyet gyűjtött a barebow, illetve a vegyes számban.
A román Eb keret: Sergiu Pallag (Nagyváradi Crișul), Loredana Mogoș (Bihari Ménmarót), Moréh Tamás (Marosvásárhelyi VSK), Marco Tănăsescu, Mirel Judea (mindkettő Dévai SCM), Rareș Alexandrescu, Nectarios Condurache, Elena Topliceanu és Cristina Bacin (mind a négy Jászvásári VSK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában