Tenisz

2024.01.16. 15:39

Fucsovics és Cîrstea már az első körben búcsúzott

Forrás: AFP

Szakács Dávid

A világranglistán a 70. helyet elfoglaló Fucsovics Márton nem számíthatott könnyű rajtra az Australian Openen a bolgár Grigor Dimitrov ellen, aki kilenc napja diadalmaskodott Brisbane-ben, legutóbb pedig novemberben kapott ki a párizsi fináléban a világelső Novak Djokovictól. Az összecsapást remekül kezdte a magyar játékos, rögtön elvette ellenfele adogatást és megnyerte 6:4-re az első szettet. A folytatásban azonban Dimitrov átvette az irányítást és végül 3–1-re legyőzte Fucsovicsot. A 31 éves magyar teniszező számára nem ért végett teljesen a melbourne-i torna, ugyanis Marozsán Fábiánnal karöltve a férfiak páros versenyén is részt vesz.
Valkusz Máté három selejtezős győzelmét követően életében először szerepelt egy Grand Slam-torna főtábláján, ellenfele az ausztrál Max Purcell volt. A 25 éves magyar versenyző Fucsovicshoz hasonlóan megnyerte első szettet, ám a meccs további részében a tapasztaltabb Purcell dominált, így Valkusz 3–1-es összesítéssel elvesztette a találkozót.
A románoknál a női világranglistán 27. Sorana Cîrstea az esélytelenebb kínai Yafan Wang ellen lépett pályára a főtábla első fordulójában. Cîrstea álomszerűen kezdte a mérkőzést, az első szettet simán behúzta 22 perc alatt 6–0-ra. Wang ezt követően azonban szinte feltámadt és egy óriási csata után 2–1-re megverte összesítésben a 33 éves román teniszezőnőt. Cîrstea női párosban is indul a viadalon, csapattársa a horvát Donna Vekic lesz.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában