Támogatott tartalom

2023.11.27. 08:31

Románia örvend a Polski Cukier Gwiazda Bydgoszcz sikereinek!

A lengyel Polski Cukier Gwiazda Bydgoszcz asztaliteniszezői bejutottak az Európa-kupa negyeddöntőjébe. Szerencséjüket, mondhatni, Románia hozta meg. Tavaly is, most is Romániában kezdték meg igazi Európa-kupabeli kalandjukat!

Az idei szezonban a Polski Cukier Gwiazda Bydgoszcz mindhárom mérkőzését megnyerte, és az első helyen végzett a Székelyudvarhelyen zajló Európa-kupa második fordulójában. A lengyelek a holland De Boer Taverzo Zoetemeert 3–0-ra, a cseh El Nino Prágát 3–0- ra, a házigazda Székelyudvarhelyi ISK-SZAK-ot pedig 3–1-re győzték le. A sors úgy hozta, hogy egy év szünet után a csapat visszatért Székelyudvarhelyre. 

„Bíztunk abban, hogy a játékosok jó formája és a tavalyi értékes tapasztalatok lehetővé teszik számunkra, hogy bejussunk az Európa-kupa harmadik fordulójába. Artur Grela és Vladislav Ursu már játszott ott, ismerték az arénát, de az ellenfeleket is. A Székelyudvarhelyen rendezett Európa-kupa előző kiírásában többek között a helyi csapat és az SKK El Nino Prága ellen is nyertünk”, nyilatkozta Patryk Jendrzejewski edző. „A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK elnöke és vezetője, György István kiváló feltételeket teremtett számunkra! Mindig elérhető és segítőkész volt. Jövőre talán harmadszor is találkozunk? Talán Lengyelországban fogunk játszani?”, tette hozzá a lengyel klub illetékese. Bydgoszcz a Visztula és a Brda folyók mentén fekvő város Észak-Lengyelországban. Lengyelország nyolcadik legnagyobb városaként az egész ország számára fontos kereskedelmi központ. A város híres gyönyörű vízpartjáról és szecessziós épületeiről. Sok látnivaló és tennivaló van ebben a városban, amelynek sajátos varázsa van, és lassabb a tempója, mint Lengyelország néhány nagyobb városának. Bydgoszczban található Lengyelország legnagyobb városi parkja is. Még a legvárosiasabb területein is figyelemre méltó kertek és zöldterületek találhatók, ami egyensúlyt teremt a városi élet kényelme és a természetközeliség pihentető hatása között. A város egyik legkülönösebb látványossága a Brda folyón található Malom-sziget, amelyet „Bydgoszcz Velencéjének” is neveznek. A házak olyan közel vannak a vízparthoz, hogy szinte úgy tűnik, mintha a vízen lebegnének. Ez nagyszerű hely egy tea, kávé vagy sör elfogyasztására, miközben élvezhető a kilátás. Bydgoszcz városának is van néhány figyelemre méltó temploma. A lista élén a bydgoszczi székesegyház áll, 15. századi, vörös téglából épült külsővel és színes belső terekkel. A Páli Szent Vince tiszteletére emelt kisbazilika szintén érdekes látnivaló. Ez a templom akár 12.000 ember befogadására is alkalmas, és belső tereit a Pantheon mintájára alakították ki – mondta Zbigniew Leszczyński, a Polski Cukier Gwiazda Bydgoszcz klub elnöke. Az előző szezonhoz hasonlóan a Polski Cukier Gwiazda is bejutott az Európa-kupa negyeddöntőjébe. A következő ellenfelet néhány hét múlva, a Bajnokok Ligája második fordulója után jelentik be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában