fogathajtás

2020.09.22. 17:20

Ismét Köbölkúton a Román Kupa

Múlt hétvégén rendezték meg a fogathajtó Román Kupa-megmérettetést: ez lett volna az idei idény első fordulója, a koronavírus-járvány azonban „átírta” a fogathajtó naptárt is. Az öt tervezett versenyből, úgy tűnik, a betleni megmérettetésen kívül csak a két hét múlva esedékes marosvásárhelyi versenyt bonyolíthatják le.

A versenyszervező Romsilva a Román Lovas-szövetséggel karöltve, úgy döntött, hogy a betleni ménest bízza meg a Román Kupa-verseny megrendezésével. A választás azért esett erre a tenyésztelepre, mert a tavalyi fiatal lovak világbajnokságán az a Rákóczi-istállóban kiképzett ló nyerte a világbajnokságot, amelyik a betleni ménesben született. Mellesleg ez az egyetlen ló Romániából, amely a kategóriájában, világbajnokságot nyert. A seregszemle nem hozott meglepetést, hiszen akárcsak az előző kupát, ezt is az érköbölkúti Rákóczi Gergő nyerte meg.

A háromnapos megmérettetés után Gergő ismét a dobogó felső fokára állhatott, öregbítve ezzel a bihari fogathajtás dicsőségét. A másik érköbölkúti fogathajtó, Varga Roland is eredményesen szerepelt, ő a betleni ménes fogatával állhatott rajthoz és a bronzérmet szerezte meg. Varga Roland néhány éve Köbölkúton él és dolgozik, a Rákóczi-istállóban. Itt készíti versenyre a lovakat, edzője, Rákóczi Gergő segítségével. Az idén még egyszer mérik össze tudásukat a versenyzők. A marosvásárhelyi verseny tervezett időpontja október első hétvégéje.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában