Közönségtalálkozó

2019.11.26. 18:37

Közönségtalálkozót tartott a Hazajáró csapata

Ciucur Losonczi Antonius

Azt követően, hogy a nap folyamán három nagyváradi magyar tannyelvű iskolába is ellátogatott, hogy a diákoknak tartson rendhagyó földrajzórákat, hétfő este az EKE 91 Nagyvárad-Bihar és a Magyar Polgári Egyesület szervezésében az Ady Endre Líceum dísztermében tartott előadással egybekötött közönségtalálkozót a Hazajáró című népszerű televíziós műsor stábjának három tagja, Szülőföldünk, a Kárpát-medence címmel.

A rendezvény forgatókönyve szinte ugyanaz volt, mint a néhány órával korábban a Szent László Líceumban zajlott rendhagyó földrajzóráé, melyről részletesebb beszámolót olvashattak keddi lapszámunkban. Bara Lilla, az EKE vezetője köszöntötte az érdeklődőket, ezután a „hazajárók” közül Jakab Sándor elevenítette fel a műsorsorozat múltját, majd Kenyeres Oszkár számolt be arról, hogyan történik egy-egy forgatás, milyen akadályokba ütköznek.

A beszámoló egy nagy sikert arató bakiparádénak, valamint egy számvetésnek a levetítésével ért véget, utóbbi azért volt szívet-lelket melengető, mivel az volt a témája, hogy a külhoni magyarok miként őrzik a megmaradás tüzét. A rendezvényt támogatta a magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!