Tudnivalók

2024.03.14. 09:34

Online fotóművészeti tanfolyam

Illusztráció

Az “Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület partnerségben a Nagyváradi Fotográfusok “Tavirózsa” Klubjával kéthetes intenzív online technikai és fotóművészeti tanfolyamot szervez magyar nyelven a fotográfiát kedvelők számára.

A fotótanfolyamot Tóth István AFIAP, ESFIAP nagyváradi fotóművész, a két nagyváradi egyesület elnöke tartja, aki több mint négy és fél évtizede vezeti a nagy hírnévnek örvendő fotótanfolyamokat. Az előadásokat 2024 április 8-tól kezdődően munkanapokon tartják 18–19:50 óra között, illetve szombaton 10–13 között egyéni alkotói kiszálláson.

A tanfolyam keretén belül a résztvevők előadást hallhatnak a fotográfia történetéről, az analóg és digitális fényképezőgépekről, elsajátíthatják a mobiltelefonokkal készített képek technikai rejtelmeit. Mindezeket digitális vetítésen is láthatják majd a vármúzeum Tóth István Technikai és Fotóművészeti Gyűjtemény kiállító termeiben, Románia egyetlen fotómúzeumában. Miután elsajátították a fotókompozíció írott és íratlan szabályait, valamint a fotóművészet műfajait, közös kirándulást szerveznek a résztvevők településein. A tanfolyam résztvevői érdekes előadást hallgathatnak a fekete-fehér és a színes negatív és pozitív eljárásól, illetve a diapozitívekről. Hasonlóan számos előadás hangzik el a kép- és színkompozícióról, a fotóművészet műfajairól.

Az elméleti (rácsosteszt) és gyakorlati (kiállított fotográfiák) vizsga alapján minden résztvevő megkapja a tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet, melyet a záróünnepségen vehetnek át. A tanfolyam elvégzése után lehetősége lesz minden végzősnek, hogy hivatalosan is beiratkozzon a Nagyváradi Fotográfusok “Tavirózsa” Klubjába, illetve az “Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesületbe.

A legjobb alkotásokat egy közös kiállításon mutatják be, melynek ünnepélyes megnyitójára a tanfolyam záróünnepségén kerül sor április 19-én, délután 6 órakor az EFA Kiállítási Központ “Matei Stegerean” Galériájában. A tanfolyamon három helyet biztosítanak a hátrányos helyzetűek számára, akik ingyenesen vehetnek részt a kurzuson, kérvény és igazoló dokumentumok alapján (a beiratkozott hallgatók számaival arányosan).

Feliratkozás a helyek függvényében és bővebb információ személyesen Tóth István AFIAP, ESFIAP fotóművésztől kapható az eurofotoart@gmail.com címen, illetve a (004)0741-212-111 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában