Kultúra

2024.03.26. 15:00

Nagy sikerű előadás Margittán

Kiemelkedő sikerrel mutatta be Margittán a Magyar Örökség Díjas Kiss Stúdió Színház Elértem, amit ember érhet el – Petőfi 201 című verses, dalos műsorát. Az előadóművészek Meleg Vilmos és Molnár Júlia voltak.

Fotó: Bánházi Gyöngyi

Hajas Anna

Az előadóművészek a Horváth János Társaság (HJT) meghívására léptek fel Margittán. A belépés díjmentes volt, hiszen a szervezők azt szerették volna elérni, hogy bárki részesülhessen az előadás nyújtotta élményben. Az egybegyűlteket Szőke Ferenc HJT-elnök üdvözölte, a művészeknek köszönetet mondva a meghívás elfogadásáért, a közönségnek pedig a részvételért.

A Meleg Vilmos által szerkesztett műsorban forradalmi, lírai, szerelmes és humoros költemények egyaránt előadásra kerültek, de elhangzottak kevésbé ismert versek is. Egy jól összeállított előadás részesei lehettünk, melyért a közönség hosszas tapssal fejezte ki köszönetét, a művészek pedig ígéretet tettek arra, hogy látni fogják még őket a margittai színpadon. Erre már április 6-án sor kerülhet, igaz, akkor nem előadói minőségben, hanem a HJT által szervezett Petőfi körzeti szavalóverseny zsűrijének tagjaiként, melyen egy másik nagyváradi előadóművész, Meleg Attila is jelen lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában