Adófizetés

2024.03.28. 08:26

Még pár napig él a kedvezmény

Még pár napig jár kedvezmény azoknak, akik online és teljes összegben fizetik ki az idei évre esedékes összes helyi adójukat, azaz a ház-, a telek és a gépjárműadót.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

A polgármesteri hivatal sajtóközleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy azok a jogi és magánszemélyek jogosultak a 8, illetve 10 százalékos kedvezményre, akik április 1-ig online és teljes összegben rendezik az adóbefizetést. Az eredeti befizetési határidő március 31. volt, de tekintettel arra, hogy ez egy munkaszüneti napra esik, a határidőt kitolták április 1-re. A közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy az online fizető magánszemélyek kedvezménye idén 8-ról 10 százalékra nőtt (a törvény által megengedett maximális százalék), míg azok, akik teljes összegben fizetik adójukat az ügyintéző pultoknál, a postán vagy banki átutalással, ők csupán 4 százalék kedvezményt kapnak. A jogi személyek továbbra is 8 százalékos kedvezményben részesülnek, ha online térítik meg az idei évre esedékes adójukat. Az online adófizetés egyszerű és gyors, a városháza honlapján (www.oradea.ro) felhasználónév és jelszó nélkül is lehet fizetni, vagy használható a MobilePay mobiltelefonos applikáció is. Mindemellett az online adófizetők idén is részt vesznek egy nyereményjátékon, melynek keretében a szerencsések egynapos családi belépőt nyerhetnek a Nymphaea Aquaparkba. Tavaly volt 15 éve, hogy elindult a helyi adók és illetékek online fizetési szolgáltatása, ez idő alatt az önkormányzat folyamatosan törekedett arra, hogy a lakosok minél nagyobb számban használják ezt a lehetőséget. A tavaly befolyt összes adólejek 59 százalékát, kivételt képeznek a banki átutalások, online platformokon keresztül fizették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában