Beruházás

2024.02.19. 08:27

Tendert hirdetnek a gyorsforgalmi útra

Forrás: CJB

Ciucur Losonczi Antonius

Sorin Grindeanu közlekedési miniszter pénteken bejelentette, hogy versenytárgyalást írnak ki az Arad és Nagyvárad közti gyorsforgalmi út megépítésére. A hirdetést a közbeszerzések elektronikus rendszerében (SEAP) teszik közzé, azt követően, hogy leellenőrizte ezt az ezzel foglalkozó ügynökség (ANAP). „Ez egy jelentős lépés, arra számítok, hogy sok árajánlat fog érkezni fontos kivitelezők részéről azért, hogy belátható időn belül át legyen adva ez a gyorsforgalmi út”, nyilatkozta a tárcavezető.

Mint korábban beszámoltunk róla, az Arad és Nagyvárad közt építendő gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányát 2022. december 16-i együttes ülésükön fogadták el a megye és a város önkormányzati képviselő-testületei. Az út 120,1 kilométer hosszú lesz és négysávos. Bihar megyében egy öt kilométeres bekötőúttal kapcsolódik Nagyszalontához, a szomszédos megyében pedig három kilométeres útszakasszal Aradhoz. Ugyanakkor elvezet a Szalonta és Békéscsaba közti határátkelőhöz (9,85 kilométer), így a felsoroltakkal együtt a teljes hossza valójában 138 kilométer lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában