Házasság hete

2024.02.18. 13:20

Megáldották a jubiláns házaspárokat

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

BN-összeállítás

Állandó megújulásban mottóval az elmúlt napokban a nagyváradi római katolikus egyházmegyében is megünnepelték a Házasság hetét. A vasárnap délben a székesegyházban bemutatott zárómisén Böcskei László megyés püspök felidézte, hogy több olyan eseményt is szerveztek, melyen a házaspárok, a családtagok, a hívek összegyűltek és találkoztak azért, hogy imáikkal Isten gondoskodásába, oltalmába ajánlják a közösségeiket. „Ma is ezt tesszük, megáldjuk a tavaly valamilyen kerek évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Gondolunk ugyanakkor azokra a jegyespárokra is, akik idén kötnek házasságot, illetve azokra is, akik már egyedül hallgatják ezt az üzenetet, mert elveszítették azt, akinek annak idején hűséget esküdtek”, hangsúlyozta a főpásztor, aki azt kívánta a pároknak, hogy továbbra is úgymond közös szemüvegen keresztül nézzék a világot.

Homíliájában Pék Sándor esperes-plébános úgy fogalmazott: a házasság a szentháromság ikonja, hit a boldogságban, a múlttal való szembenézés a megbocsátás jegyében és tervezése a jövőnek. Az ünneplők okleveleket is kaptak, melynek dizájnja ezúttal is Vakon Zsolt irodaigazgató kreativitásának volt az eredménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában