Ünnep

2023.12.20. 16:22

Advent negyedik vasárnapja és karácsony a Szent László téren

Már csak a szeretetet jelképező negyedik gyertyát kell meggyújtanunk az adventi koszorún, és itt is van a szeretet ünnepe. És mivel idén a várakozási időszak negyedik vasárnapja egybeesik a szentestével, rendkívüli módon szombaton (december 23.) 17 órakor gyújtjuk meg a nagyváradi Szent László téren immár hetedik alkalommal felállított koszorú negyedik gyertyáját.

A szertartást Kardos József, a nagyváradi unitárius egyházközség lelkipásztora végzi. Az adventi és karácsonyi énekeket az unitárius egyházközség énekkara szolgáltatja, vezetőjük Szilágyi Ágnes.

Ezzel nem ér véget a koszorúnál szervezett ünnepi események sora: karácsony első napján, december 25-én 16 órától ugyanott karácsonyi énekekkel adunk hálát Istennek már 13. alkalommal, hogy elküldte nekünk egyszülött Fiát, Jézus Krisztust. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által kezdeményezett közös éneklés hagyománya 2010-ben vette kezdetét, és eddig mindössze 2020-ban maradt ki a járvány miatt.

A szervezők nagy szeretettel várnak mindenkit az ünnepi gyertyagyújtásra és a karácsonyi éneklésre!

A Szent László Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában